
Іноді несподівані поєднання продуктів настільки виявляються вдалими, що хочеться вигукнути «Евріка» ☺. В котрий раз рекомендую всім господиням експериментуйте, бо кулінар мов художник може змішувати і творити! Готуємо Тушкованого кролика з капустою, точніше з трьома видами капусти: броколі, брюссельської та цвітної. Кожен інгредієнт чудово доповнить смак кролика, а біле вино зробить м’яско дуже ніжним.
Для приготування потрібно: тушка кролика, приблизно по 350 гр різної капусти (в сукупності десь кілограм), 1-2 морквини, 2 цибулини, склянку білого сухого вина, 2 скл. сметани, сіль та спеції.
Кролика поділити на дрібні порційні шматки і обсмажити на середньому вогні.
Зменшити вогонь, присмачити сіллю та перцем, тушкувати під кришкою у власному соці протягом 5-7 хвилин. Моркву і цибулю нарізати кубиками 1*1 см.
Додати до смаженого м’яса, тушкувати протягом 15-20 хвилин. Долити вино, випарувати на середньому вогні.
Цвітну капусту та броколі розібрати на суцвіття, обварити в окропі протягом 2-3 хвилин, вийняти шумівкою. Далі додаємо відварену капусту і сиру броколі до тушкованого кролика, вливаємо сметану, готуємо ще 5-7 хвилин.
Якщо хочеться більш гостренького смаку можна додати 1-2 ч.л. гірчиці, а для більш пікантного додайте песто, тут вже пробуйте та експериментуйте.
Смакота надзвичайна, обов’язково запропонуйте тому, що крутить носик від капусти… най буде приємно здивований!