CqQRcNeHAv

Росіл з когута.

Росіл з когута.

Росіл з домашнього когутика, то щось унікальне. Я готую наваристий бульйончик практично до кожного святкового столу і беззаперечно подаю його на Великдень та Різдво. Моя бабуся готувала росіл майже щонеділі і обов’язково  у тандемі з домашньою локшиною, справжня смакота! Я пропоную для приготування використати тушку молодого півника, мені такий бульйон найсмачніший.

Підготуйте такі інгредієнти: тушка півника, 2 цибулини, 2 морквини, корінь петрушки, 3-4 лаврових листочки, по кілька горошин різного перцю, сіль та зелень.

Тушку півня порізати на 4 частини, відмочити в холодній  воді протягом години.

У п’яти літрову каструлю налити приблизно дві треті об’єму води. Довести до кипіння, опускаємо частинки тушки, на середньому вогні доводимо до кипіння, паралельно збираючи шуму, що утворюється на поверхні. Додаємо пів столової ложки солі, зменшуємо вогонь на мінімальний, але так щоб бульйон легенько кипів, збираємо шуму до «повної чистоти».

Киплячий бульйон додаємо цибулю, моркву, корінь петрушки та сіль до смаку і при потребі доливаємо гарячої води. Готуємо росіл протягом 1-2 годин, в залежності від «старості» півника. На завершення присмаковуємо сіллю, додаємо перець та кілька гілочок селери, петрушки та кропу, варимо ще протягом 5-10 хвилин.

Подавати бульйон можна в горнятках з різноманітними додатками, як то пиріжки чи налиснички з м’ясом, або з вермішеллю. Але я найбільше люблю з домашньою локшиною та ще й зверху присмачити меленим чорним перцем…. Смакота, аж слинка потекла! Біжу готувати росіл та тісто, справжній спогад дитинства…

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар

ok facebook twitter
Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).