CqQRcNeHAv

Домашня лапша

Домашня лапша.

Приготування домашньої вермішелі завжди займає трохи часу та сил, але воно того варте! Наваристий росіл з домашнього кугутика та ще й з локшиною приготованою на яйцях, то надзвичайно смачно. Моя бабуся готувала вермішель про запас, і в сухому вигляді зберігала протягом двох-трьох тижнів. Я підготувала рецепт, за яким лапшу відразу варять, але на завершені розкажу як можна її приготувати, щоб потім зберігати.

Тож нам потрібно: борошно вищого гатунку 400-500 гр, 2 яйця, півсклянки теплого молока, дрібка солі, 2 ст.л. олії.

Борошно просіяти, вбити яйця, додати олію та сіль. Замішуючи тісто поступово додати молоко. В залежності від в’язкості борошна, можна все молоко не лити, замісити туге однорідне тісто. Моя бабуся робила це вручну, я ж використовую для замішування  кухонний комбайн. Тісто обмокнути з усіх сторін в борошно і загорнути у харчову плівку, залишити на 20-30 хвилин. Далі ділимо тісто на частинки.

З кожної розкачуємо якомога тоншу вареницю.

Підсипаємо борошном і складаємо її удвоє, знову підсипаємо і складаємо. Отримаємо довгу полосу з пересипаного борошном тіста. Розрізаємо на дві частини і складаємо удвоє.

Далі гострим ножем нарізаємо лапшу. Щоразу розправляємо її, підсипаючи борошном, щоб не склеювалась.

Нарізану лапшу відразу варять в окропі до готовності.

Подають саму з різними піджарками чи підливами або як у мене з файним росолом.

На завершення секретик від бабусі: якщо запланували зробити вермішель «на потім» розкачані варениці потрібно підсушити. Вони мають не ламатись, але й не склеюватись! Тоді складаємо їх не пересипаючи борошном. Нарізати таку лапшу можна тонше і вона після просушки чудово зберігається в полотняному мішечку (потрібна циркуляція повітря). Гадаю, все не надто складно і домочадці оцінять ваші старання, а страва вдасться смачною.

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар

ok facebook twitter
Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).