CqQRcNeHAv

Пиріг яблуками та корицею

Яблучний пиріг, мабуть, найпростіший у приготуванні смаколик! Класичне пісочне тісто і яблучка  завжди успішне поєднання, а кориця додасть особливих ноток. Набір продуктів цілком доступний, тож готуємо смакоту швидко, просто і надійно вдало.

Для приготування пирога: яйця 3 шт, вершкове масло 250 гр, склянку цукру, сметана 1 ст.л.., борошно 450 гр., розпушувач до тіста 1 ч.л., 8 яблук бажано сорту «Симиренка» вони кисленькі та 1-2 ч.л. меленої кориці.

Борошно змішати з розпушувачем і посікти ножем з маслом.

Жовтки збити з ½ склянки цукру.

Далі  борошно змішати з жовтками і сметаною.

Замісити м’яке тісто. Поставити в холодильник на 40 хвилин.

Яблука обчистити і нарізати кубиками, збризнути лимонним соком, щоб не темніли, перемішати з корицею

Бляшку застелити пергаментним папером, змастити олійкою. Тісто розділити на три частини, 2/3 натерти на «буряковій» тертці на дно бляшки, обережно розрівняти, далі викладаємо нарізані яблука.

Білки збити в круту піну, додати півсклянки цукру, зверху на яблука викладаємо білкову масу.

Наостанок затерти пиріг залишками тіста. Випікати при 190 градусів протягом 40-50 хвилин, при потребі наступні 5-7 хвилин підсушити до готовності при 150 градусів (випікати до сухої палички).

Смакота на вашому столі гарантована!

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар

ok facebook twitter
Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).