CqQRcNeHAv

Паштет з кролячої печінки

Приготування печінкового паштету, більшості господинь видається дуже складною і копіткою справою. Саме, щоб розвіяти це упереджене ставлення, пропоную спробувати мій перевірений рецепт. Гарантую, після приготування і дегустацій ваша думка кардинально зміниться! Крім того, щоб страва стала більш оригінальною, я готувала паштет з кролячої печінки. Але підбір  печінки не принциповий, Наша Куховарня пропонує універсальні рецепти, тому кролячу можна спокійнісінько замінити на курячу або індичу-теж буде файно смакувати.

Для приготування вам потрібно: печінка кролика 650 гр, одна велика або дві середні морквини, дві великі цибулини, півсклянки білого сухого вина, 150 гр вершкового масла, олія для смаження, 1-2 ст.л. борошна, сіль та спеції.

Моркву та цибулю нарізати крупними кубиками розміром 1*1*1 см.

Тушкувати на середньому вогні у невеликій кількості олії з додаванням 100 гр масла.

   

До напівготових овочів додаємо сухе біле вино (я використала “Шардоне” від Коблево), випаровуємо і тушкуємо поки морква не буде м’якою.

Печінку розібрати на “пелюстки” обмокнути в борошно.

Обсмажити в олії на сильному вогні по дві хвилини з обох боків.

Змішати тушковані овочі з печінкою і додати ще 50-100 гр м’якого вершкового масла. Присмакувати сіллю та перцем, можна також додати приправи “на власний розсуд”, я додала мелений сухий базилік.

Перемолоти у блендері чи кухонному комбайні до однорідної маси, тут також на власний розсуд можна обрати консистенцію.

Готовий паштет я розкладаю у баночки і заливаю зверху ледь теплим розтопленим маслом, так мені зручніше зберігати у холодильнику. Подаю з підсмаженими теплими грінками з сірого хліба. Смакота!!

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар

ok facebook twitter
Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).