CqQRcNeHAv

Солянка

Солянка – одна з моїй улюблених страв на перше. Я довго підбирала рецепт до смаку і доводила його до своїх вподобань. До речі, якщо хтось скаже, що готувати нирки та серце, то велика заморока, не вірте! Сміло беріться до справи, Наша Куховарня всі деталі рецепту неодноразово перевіряє 😉 Солянку я люблю готувати зі свинячого серця, нирок та копченої ковбаски (дуже зручно використати залишки м’ясної нарізки після свят) тоді, як на мене, зупа дуже файно смакує. Але давайте все попорядку і з усіма хитрощами 😉

Для приготування вам потрібно: свинячі нирки та серце- по 2 шт., морквину, цибулину, корінь селери, 100-150 гр копченої ковбаски, 4-5 квашених огірочків, 2-3 ст.л. томату, приправи, зелень. Лимон, маслини без кісточок та сметанка для подачі на стіл.

У баняк з водою додати сіль, перець горошком, лавровий листок, корінь селери, маленьку цибулину; зелень кропу, петрушки та селери у пучечку. Довести до кипіння і покласти варити на малому вогні серця та нирки (приблизно 1,5-2 години). Шуму з бульйону я не збираю, бо не використовую його в подальшому приготуванні.

Відварені нирки та серце холодити, почистити від жиру, в нирках вирізати серединки. Все м’ясо нарізати на кубики “як на Олів’є” (в такому вигляді його дуже зручно зберігати в морозильній камері, що суттєво може скоротити приготування Солянки в “екстреній” ситуації).

Морквину та цибулину теж нарізуємо кубиками.

В баняк викладаємо м’ясо і заливаємо водою або овочевим бульйоном (приблизно 3 л). Доводимо до кипіння і варимо на малому вогні.

Овочі пасеруємо на олійці 5-7 хвилин, додаємо томат.

  

Тушковані овочі додаємо до Солянки, присмаковуємо сіллю та спеціями, варимо 7-10 хвилин.

Ковбаску та огірочки нарізуємо кубиками, додаємо до зупи, витримуємо ще 3-5 хвилин. Якщо є потреба, то Солянку можна підкислити розсолом від квашених огірків, тут, як кажуть, на любителя 😉

На завершення зелень!

Подають Солянку з кружальцем лимону, ложкою сметани та кількома маслинками. Смакота! І як бачите, все дуже просто, а якщо запастись відвареним м’яском, то приготування займе не більше 30 хвилин!

Відео приготування солянки від Нашої Куховарні можна переглянути  тут.

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар

ok facebook twitter
Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).