CqQRcNeHAv

Пельмені в підливі

Більшість господинь вважають пельмені дуже смачною, але все таки повсякденною стравою. Воно і не дивно, адже готують їх як правило за одним і тим самим рецептом: м’ясний фарш у тісто, на окріп і з масличком…. що ж тут святкового? Наша Куховарня пропонує підійти до справи з хитринкою і приготувати святкову страву, що смакуватиме по-особливому. Готуємо пельмені в грибній підливі, до речі тут використовуємо один зі способів приготування просто пельменів, тож маємо два рецепти у одному 😉

Для приготування потрібно: фарш м’ясний (яловичина та свинина в однаковій кількості) 500-600 гр, цибулина, борошно 400-500 гр, яйце, півсклянки молока, печериці 300-400 гр, склянка сметани.

До фаршу додати спеції та мелену цибулину, перемішати і долити 1/4 скл. води, ще раз перемішати ( так пельмені будуть соковиті).

До пересіяного борошна влити яйце, тепле молоко, додати дрібку солі.  Замісити тісто як на вареники, при потребі в процесі вимішування долити трішки води (тут все залежить від якості борошна). Готове тісто накрити і дати настоятись 20-30 хвилин.

Далі розкачати вариницю, вирізати кружечки.

Ложечкою накласти фарш і сформувати пельмені.

  

Готові пельмені складати на щедро підсипану борошном дошку.

Далі готуємо підливу: печериці нарізати на крупні дольки, обсмажити на олійці.

Зверху присипати 1-2 ст.л. борошна, перемішати, потушкувати 1-2 хвилини.

Додати сметанку та спеції до смаку, тушкуємо 3-5 хвилин, акуратно помішуючи, щоб не підгоріло. Готова підлива має консистенцію киселю.

В окріп додати пару горошин перцю, два лаврових листки, сіль та невеличку цибулину. Відварити пельмені до готовності.

Викласти у керамічну каструлю пельмені і підливу, чередуючи між собою.

Запекти пельмені в підливі протягом 15 хвилин у пічці або 5-7 хвилин у мікрохвильовій печі.

Смакота від Нашої Куховарні готова!

Вам сподобався рецепт- залишіть нам свій коментар 😉

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар

ok facebook twitter
Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).