CqQRcNeHAv

Бограч

Закарпатський край славиться особливою гострою кухнею. То все, мабуть, надзвичайна природа та сусіди-угорці, що дуже полюбляють гостру паприку. Тому кожен відвідувач цього краю обов’язково мусить спробувати закарпатський бограч зварений на вогнищі, бо тут його готують за унікальними рецептами. Наша Куховарня пропонує більш простий і не дуже гострий рецепт цієї смакоти, підлаштований для приготування на будь-якій кухні та без використання особливих приправ. У нас, як завжди, на перший погляд складна страва, а приготування дуже просте 😉

Для бограчу вам знадобиться: свинячі необрізні реберця -300 гр., яловичина без кістки 400 гр, яловичина з кісточкою або яловичі реберця 300 гр., цибулина, морквина, 4-5 картоплин, 1-2 болгарських перці, 2-3 помідора, стручок гострої паприки, яйце та борошно для щіпаного тіста, зелень, спеції (мелена солодка і гірка паприка, суміш перців, коріандр, тмин чи кумин)  та сіль.

IMG_2488

М’ясо нарізати на порційні шматки, реберця бажано приготувати невеликого розміру. Все обсмажити на сильному вогні до рум’яної скоринки.

IMG_2510

Моркву та цибулю нарізати середніми кубиками.

IMG_2508

Додати до обсмаженого м’яса і трохи притушкувати.

IMG_2513

Далі додати сіль та приправи ( я використала: 1 ч.л. солодкої, 1/2 ч.л. гіркої паприки та трошки суміші сушеного коріандру з солодким перцем та кумином).

IMG_2519

Залити в рівень м’яса кип’ятком. Варити 1-1,5 годину, при потребі додаючи воду.

IMG_2524

Далі додати картоплю нарізану великими частинками. Долити воду до повного баняка ( у мене 4 л.), присмакувати сіллю та приправами на свій розсуд.

IMG_2567

Тепер додаємо солодкий перець, помідори та паприку нарізані середніми кубиками.

IMG_2579  IMG_9073

Далі приготування щіпаного тіста: змішати яйце з 3-4 ст.л. борошна та дрібкою солі до утворення шматочків тіста, при потребі можна підсипати ще трохи борошна.

IMG_2575  IMG_2577

Готове тісто невеликими порціями засипати у бограч і ретельно помішувати, щоб не утворились згустки.

IMG_2590

На завершення приготування нарізати зелень петрушки, кропу, кінзи також при бажанні можна додати вичавленого часнику (я часник  та кінзу не додаю, то вже, як кажуть, на любителя)

IMG_2601

Готовому бограчу дати настоятись десь близько 30 хвилин, і пора смакувати 😉

IMG_2605

Особливо смачною ця страва буде, якщо готувати її на відкритому вогнищі для справжньої душевної компанії 😉

IMG_2611

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар

ok facebook twitter
Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).