CqQRcNeHAv

Свіжина зі свинини.

Свіжина зі свинини одна з давніх традиційних  українських страв. На великі празники її готували ще наші прабабусі, без неї просто не обходились Великодні свята. Сьогодні цією смакотою не здивуєш нікого, але все ж рецептик, сподіваюсь пригодиться. Я приготувала цю страву тільки з м’яса, хоч моя бабця додавала до неї обов’язково перерощене сало плястерками та під кінець смаження печінку. То, також дуже смачно, але як кажуть на любителя. Ну і для всіх господинь, можливість поекпериментувати.

Для приготування потрібно: свиняча лопатка або задня шинка, можна використати ошийок 700-900 гр, шматок сала для смальцю, дві цибулини, спеції та сіль.

IMG_5535

М’ясо нарізати середнього розміру шматками. У розігрітому чавунному баняку посмажити шматочки сала на смалець або розігріти 2-3 ст.л. смальцю, викласти шматки м’яса.

IMG_9632

Обсмажити кожен шматок, влити 1/4 скл. води, посолити та поперчити і на малому вогні під кришкою, тушкувати 40-50 хвилин. Додати нарізану півкільцями цибулю.

IMG_8269

Тушкувати до готовності, присмачити при потребі сіллю. На завершення додати лавровий лист та перець горошком.

IMG_8276

Подають свіжину як окрему страву або як додаток до гарніру: файно пасуватиме до спагеті або до картопельки.

IMG_8281

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментар

ok facebook twitter
Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).