CqQRcNeHAv

Затерта капуста.

Дуже часто, в сучасному світі, ми клопочемося через дрібниці, але  час плине надто швидко. У гонитві за модними та сучасними рецептами профітролів та стейків, ми не помічаємо, як забуваємо такі милі з дитинства бабусині смаколики. І раптом зупинившись, можемо зрозуміти, що бабусі немає, а пам’ять про її і тільки її варенички чи палюшки викликає смачні спогади. Можливо, поки не пізно, спитаємо у любої бабусі як вона їх готувала?  Тож спеціально, щоб нагадати господиням про смачне з бабусиних старих записників та за участю бабусі Марії, Наша Куховарня готує Затерту капусту по-радехівськи. Сподіваємось, наші рецепти нагадають про ваші родинні смаколики!

Для приготування зупи вам потрібно: півкапустини, півсклянки пшона, гарний шмат соленого сала , по одній морквині та цибулині, 1-2 картоплини, півсклянки гороху, кілька ложок сметани, сіль, спеції та зелень.  Для ефектної подачі я використала маленький буханець хліба на заквасці.

IMG_7271

Горох зварити до готовності, картоплю натерти на тертці для дерунів, пшоно змолоти в кухонному комбайні.

IMG_7141   IMG_7145

У баняку з водою відварити шматок сала і дістати його з окропу.

IMG_7154

Капусту дрібно нашаткувати і вкинути в окріп. До вареної капусти додати сіль і підкислити оцтом або лимонним соком чи лимонною кислотою до смаку.

IMG_7148  IMG_7169

Цибулю нарізати, морквину натерти на дрібній тертці. Потушкувати на середньому вогні у невеликій кількості олії.

IMG_7159

До тушкованих овочів додати сметану та ще потушкувати.

IMG_7162   IMG_7168

Пшоно, відварене сало, тушковані овочі та натерту картоплю перетерти до однорідності у кухонному комбайні.

IMG_7173

Змелені овочі влити у капусту, присмакувати при потребі сіллю та спеціями. Проварити  ще 10-15 хвилин.

IMG_7180

На завершення додаємо горох або товчену квасолю.

IMG_7185

Для подачі: верхній край хліба зрізати та використати для приготування гріночок. Серединку м’якушки обережно вийняти, не пошкоджуючи скоринки.  В утвореній “тарілці” подача бабусиного смаколика буде варта ресторанного столу, а шматочки соленого зі спеціями сала чудово доповнять смак.

IMG_7203

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

1 коментар до запису “Затерта капуста.”

  1. Галина сказав:

    Цілком випадково натрапила на вас. І отримала велику насолоду від споглядання за приготуванням тої смачної затертої капусти .Рецепту такого не знала.Моя бабця готувала квашену капусту з пшоном,і я деколи теж її готую,згадуючи дитинство.Обовязково попробую приготувати! Відео з п.Марією дуже зворушливе,бо крім готування ще є щось таке ріднеі давно забуте. Велике спасибі їй.

Залишити коментар

ok facebook twitter
Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).