
Українці дуже полюбляють готувати різні пляцки, та мабуть, найсмачніший серед усіх сирник. Його готують і на щодень і на великі свята, тому і розмаїтих рецептів багато. Здається, всі інгредієнти одинакові – сир, яйця, масло та крохмаль, трохи цукру тай готовий сирник, але завжди хочеться щось змінити та чимось присмачити! Тож вишні точно стануть у пригоді, вони додадуть нового смаку та оригінального вигляду. Готуємо улюблений смаколик з новими нотками- сирник з вишнями.
Для приготування потрібно: 3 скл. борошна, 1 пачка (250 гр) маргарину, 100 гр масла, 2 ст.л. крохмалю, 11 яєць, 2 скл. цукру, 1 ст.л. розпушувача та 1 ст.л. оцту, 2 ст.л. какао, 1 л вишень у власному соці, 1,5 кг домашнього (бажано з незбираного молока) сиру, 1 лимон, 1 пачка вишневого киселю, манна крупа для присипання.
3 скл. борошна посікти з маргарином до однорідності.
Півсклянки цукру та 3 яйця збити.
Борошно з маргарином перемішати з 1 ст.л. розпушувача та 1 ст.л. оцту. Додати яєчну суміш та замісити.
До 1/3 готового тіста додати 2 ст.л. какао. Тісто охолодити.
Сир двічі перемолоти або порізати ножем у кухонному комбайні до утворення однорідної маси. Влити 4 яйця і 4 жовтки додати 1 скл. цукру ( при бажанні цукру можна дати більше). Продовжуючи збивати, додаємо 2 ст.л. крохмалю та 1 ст.л. борошна. Лимон з цитриною та шкіркою натерти на дрібній тертці та присмакувати сир, додаємо 100 грамів м’якого масла. Сирну масу довести до однорідності!
4 білки та півсклянки цукру збити в міцну піну. На завершення додати пачку киселю.
На дно бритванки застелити пергамент змащений олією. Далі викласти трохи більше половини білого тіста.
Посипати манною крупою. Відціджені вишні викласти на корж і ще раз присипати крупою.
Зверху затерти коричневим тістом.
Далі сирну масу рівномірно викласти на корж.
Зверху розподілити тонким шаром білкову масу.
Весь сирник затерти залишками білого тіста.
Випікати близько години при температурі 180-190 градусів.
Перед подачею готовому сирнику дати повністю охолонути.
Хай вам файно смакує з Нашою Куховарнею!
Ось тут ще один наш рецептик сирника з ананасом.
Буду дуже вдячна за коментарі внизу рецепта або на нашій сторінці у facebook .
Добрий день, який розмір дека?
Приблизно 30*25 см.