CqQRcNeHAv

Палюшки.

Одна з традиційних  страв української кухні-палюшки. Цю смакоту готували ще наші прабабусі. На Львівщині  ми  знаємо їх  як  палюшки,  на Івано-Франківщині- клюски, ще їх називають лінивими варениками або пальчики. Головним інгредієнтом є товчена варена картопля. Радехівчани під назвою “ліниві вареники” бачать пальчики з начинкою, частіше це домашній сир. Палюшки  ж готують без начинки, приправляють шкварками та смаженою цибулькою, моя бабуся посипала зверху ще й домашнім сиром- дууже смачно, обов’язково спробуйте! Готувати просто, але якщо є якісь непорозуміння не лінуйтесь переглянути відео, бо не все словами передати.

Для приготування потрібно: відварена картопля приблизно 2 л, 1-2 яйця, 1-2 скл. борошна, 1-2 ст.л крохмалю, сіль. Відварену картоплю потовкти та охолодити, після охолодження знову потовкти або пропустити через м’ясорубку до утворення однорідного м’якого пюре.

IMG_0898

Додати яйця.

IMG_0899

Замісити туге тісто, при потребі можна додати 1-2 ст.л. крохмалю, щоб тісто було достатньо тверде.

IMG_0914

Сформувати пальчики і відразу варити в окропі.

IMG_0919

В киплячу підсолену воду вкинути палюшки, довести до кипіння акуратно помішуючи. Як тільки  закиплять вийняти на друшляк і обдати холодною водою.

IMG_0922

Готові палюшки відкинути в миску і перемастити  смальцем, присипати шкварочками і можна подавати! Особлива подача від моєї бабусі у нашій передачі присвяченій різним видам палюшок та лінивих вареників.

IMG_0926

Ви можете залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

9 коментарів до запису “Палюшки.”

  1. Оксана сказав:

    Народ, привіт! Дякую за рецепти! А можна якось прикрутити до них кнопку “роздрукувати” для зручності? Наперед дякую.

  2. Оксана сказав:

    А моя бабуся подавала з підсмаженими на маслі сухарями.
    Дуже смачно!

  3. Иринка сказав:

    А моя бабуся крім шкварок посипала солоним творожком

  4. daria Kozak - Konanec сказав:

    Але то смачне з квасним молоком а також з сосом-підливою з грибів Італійці називають “кноці”

  5. Анна сказав:

    А ще до палюшків смакує підсмажена квашена капуста.

Залишити коментар

ok facebook twitter
Statistical data collected by Statpress SEOlution (blogcraft).